Gyermeknapon Kispesten

2012. május 29., kedd, 07.34 • www.uj.kispest.hu

kinyomtatomhozzászólok

Az önkormányzat és az Europark Gyermeknapi Lurkókuckóba, a Wekerlei Kultúrház Álomország tengerpartjára várta a gyerekeket szombaton.

Az önkormányzat és az Europark bevásárlóközpont közös gyermeknapi rendezvényét megnyitó Vinczek György alpolgármester egy kispesti óvodás óvónői segítséggel megírt levelét olvasta fel a megjelent szülőknek és gyerekeknek. Lacika a szüleinek üzent: „Vegyetek mindig komolyan minket, gyerekeket. Ne nevessetek ki, ha valamit nem tudunk, inkább tanítsatok meg mindenre. Kevesebb dolgot tiltsatok meg, hisz mi mindenre kíváncsiak vagyunk. Olyan szabályokat kérünk, amelyeket képesek vagyunk megérteni és betartani. Ha jók vagyunk, kapjunk sok dicséretet, ami nagyon jólesik nekünk. Engedjétek, hogy önállóan, egyedül is megtegyük a dolgokat, és segítsünk nektek, felnőtteknek. Kapjunk mindig választ, ha kérdezünk, hisz ebből tanulunk. Vegyétek észre, hogy mikor miért vagyunk szomorúak, feszültek, haragosak és boldogok. Legyetek velünk nagyon türelmesek és bízzatok bennünk. Vigyázzatok ránk, és nagyon-nagyon szeressetek.” Az alpolgármester úgy fogalmazott, hogy „ez a legfontosabb, a gyermekeink a jövőt jelentik.”

A Gyermeknapi Lurkókuckó elnevezésű rendezvényen számos érdekesség várta a gyerekeket. Az épületen kívül a gólyalábazástól a vaskarika-gurításon át a mocsárjárásig többféle népi ügyességi játékot lehetett játszani. A parkolóban rendőr-, mentő- és tűzoltóautó bemutatókat tartottak, és a Kid Car – KRESZ-suliban kijelölt pályán játékos autóvezetést gyakorolhattak a gyerekek. Bent a színpadon fellépett a Buborék Együttes és a HandaBanda zenekar voltak rajzfilmvetítések, és kvízjátékok is, amelyek legjobbjait öt állatkerti belépővel jutalmazta az önkormányzat. A kézműves-foglalkozásokon lehetett kákázni (kákatutajt, kákacsörgőt készíteni), bőrözni (nyakláncokat, karkötőket, mobiltartókat, szütyőket csinálni), kavicsokat gyékényezni (gyékényből állatok készítése: lovat, kecskét, madarat alakítani), koszorút készíteni vesszőből és papírt hajtogatni. És még babajátszó, népi babakonyha is várta a kicsiket a nap folyamán.

Nagy sikerű gyermeknapot tartott a Wekerlei Kultúrház is szombaton – tudtuk meg Diamantstein Enikő kommunikációs munkatárstól. Az Álomország tengerpartján elnevezésű rendezvényen már a délelőtti kezdésekor gyermekkacagással telt meg az épület és a kert.

A ragyogó tavaszi napsütésben a családok vidáman indultak neki a Katona Bori által vezetett és lebonyolított különböző játékos feladatoknak. A szabadtéri játszótér színes útvesztőiben alagutakon, padokból emelt hidakon, színes labdák és hatalmas szappanbuborékok között kalandozhattak az ide látogató gyerekek. Az alkotni vágyók tarka szélforgókat, színes rajzokat készíthettek.

A délelőtt közepén a Király Kis Miklós című, izgalmas, sárkányokkal, bátor lovaggal, királlyal és királylányokkal, boszorkánnyal, ördöggel megelevenített magyar népmese bábelőadását tekinthették meg a látogatók a Babos Bábos Társulat előadásában. A WKK-ba látogató gyerekeknek külön kis meglepetéssel kedveskedtek, távozáskor minden gyereket egy-egy kreatív, a korosztályának megfelelő kiadvánnyal ajándékozták meg a szervezők.

Címkék: gyermeknap, Wekerle, XIX. kerület

kinyomtatomhozzászólok

Új hozzászólás

Biztonsági ellenőrző kód