BKK: a parkoló létesítéséig kapott hozzájárulást a szórakozóhely

2012. május 7., hétfő, 06.00 • noplaza / MTI

kinyomtatomhozzászólok

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a Rákóczi híd pesti hídfője közelében kialakított Budapest Park nevű szórakozóhely csak ideiglenesen, a P+R parkoló megépítéséig kapott hozzájárulást a létesítéshez.

A BKK pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy a Budapest Park valóban egy majdani P+R parkoló kijelölt helyszíne, a szórakozóhely létesítéséhez ideiglenesen adtak hozzájárulást. A BKK jelezte, hogy a parkoló kialakítása tervezési fázisban van, a megvalósításra várhatóan 2013-2014-ben lesz forrás. Amennyiben lehetőség nyílik a P+R parkoló megépítésére, a szórakozóhely elbontja létesítményeit és a területet átadja, ezért is épült ideiglenes struktúrákból, konténerek felhasználásával az új szórakozóhely. A Rákóczi híd pesti hídfője mellett felépült Budapest Park csütörtökön csak részlegesen nyithatott meg. Aznap délután azt közölték az MTI-vel, hogy bár minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkeznek, a IX. kerületi jegyző ellenjegyzésének hiányában nem tarthatnak nagyrendezvényeket.

A ferencvárosi jegyző szerint több aggály is felvetődött a hely működésével kapcsolatban, az engedélyeztetési eljárások pedig még folyamatban vannak. Nagy Hajnalka közleménye szerint a fővárosi és az ez alapján készült kerületi szabályozási terv az ingatlanra 400 férőhelyes P+R parkoló kialakítását írja elő, ez pedig nem építési engedélyhez kötött eljárásban is érvényes, nincs lehetőség a tervtől eltérő hasznosításra. A közlemény szerint a főépítészi állásfoglalásról a kérelmezőt is értesítették. Pénteken a IX. kerületi képviselő-testület frakciói közös közleményben álltak ki a jegyző mellett, s egyúttal értetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy "a fővárosi önkormányzat hogyan adhatott bérbe zenés táncos rendezvény tartására egy eredetileg a saját szabályozási tervében is P+R parkolónak szánt területet", főként anélkül, hogy előtte egyeztetett volna a kerületi önkormányzattal. Az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján ugyancsak kifogásolta, hogy a korábbi rendezési tervvel ellentétben miért nem P+R parkoló épült a Rákóczi híd pesti hídfője közelében.

Címkék: BKK, Budapest Park, szórakozóhely

kinyomtatomhozzászólok

Új hozzászólás

Biztonsági ellenőrző kód